Foto: AP

Franse topvoetballer Karim Benzema riskeert tien maanden voorwaardelijk in ‘sekstape-affaire’

Real Madrid-spits Karim Benzema riskeert een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een boete van 75.000 euro voor zijn betrokkenheid in de chantage van Mathieu Valbuena, toenmalig ploegmaat van Benzema bij de Franse nationale ploeg.

In het proces tegen Karim Benzema heeft de openbare aanklager een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden en een boete van 75.000 euro geëist voor de topvoetballer van Real Madrid in een afpersingszaak.

Benzema staat terecht voor de correctionele rechtbank voor zijn betrokkenheid in de chantage van Mathieu Valbuena in 2015, toenmalig ploegmaat van Benzema bij de Franse nationale ploeg. Benzema zou weet hebben gehad van een seksvideo met Valbuena en zou zijn ploegmaat hebben aangemoedigd 150.000 euro te betalen aan ‘een vriend’. Op die manier zou de video niet in de openbaarheid komen. Door de zaak werd Benzema niet meer geselecteerd voor het nationale elftal en miste hij zowel het EK 2016 als het WK 2018.

De topvoetballer riskeerde bij een veroordeling in theorie een celstraf tot tien jaar. Dat zou ook meteen het einde van zijn carrière als professioneel voetballer betekend hebben, maar daaraan ontsnapt de man dus waarschijnlijk aan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen