UGent dient klacht in tegen studenten die bos bezetten

De UGent heeft klacht ingediend tegen een tiental jongeren die zaterdag een klein bos aan de De Pintelaan bezetten. De studenten bouwden hun boomhut in navolging van protest van het agentschap Natuur & Bos, tientallen buurtbewoners en zo’n 10.000 handtekeningen.

Een tiental studenten heeft aan een klein bos aan de Pintelaan een boomhut gebouwd en plannen daar enkele nachten door te brengen. De activisten protesteren tegen de mogelijke komst van een studentenhome, waardoor bomen gekapt moeten worden. De UGent is niet opgezet met de actie en dient klacht in.

De Gentse universiteit geeft aan dat ze niet aanvaardt dat gebouwen of terreinen het voorwerp zijn van een bezetting. Eerder zei rector Rik Van de Walle aan De Standaard dat er ‘geen locaties zijn op andere campussen die geschikt zijn voor grootschalige studentenhuisvesting.’ De actievoerders zijn op hun beurt niet van plan om voor het einde van het weekend af te druipen. ‘We begrijpen heel goed dat er een nijpend tekort is aan studentenkoten’, zegt actievoerder Stan Callewier aan persagentschap Belga, ‘maar we zijn er er niet mee akkoord dat wanneer er ruimte nodig is, daar telkens natuur voor moet verdwijnen.’

De actievoerders zijn buurtbewoners en sympathisanten die waarde hechten aan het stukje bos, dat op een terrein van de Gentse universiteit is gegroeid. Het gaat om zowat 4.000 vierkante meter bomen dat door de actievoerders het ‘Sterrebos’ wordt genoemd. Een aanpalende grasvlakte zou ook kunnen leiden onder mogelijke graafwerken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

In het nieuws
Niet te missen