Foto: djr

Vrouw aangehouden voor poging tot moord na burenruzie in Kortrijk

De verdachte van de moordpoging op de 65-jarige vrouw die in een appartement in Kortrijk werd aangevallen, is zondagmiddag aangehouden op verdenking van poging tot moord op de buurvrouw van haar broer.

In de stationsbuurt in Kortrijk, in de Minister Tacklaan, is een burenruzie zaterdag volledig uit de hand gelopen. Een vrouw van 65 werd afgeranseld voor de deur van haar flat. Het kwam tot een conflict omdat de 65-jarige vrouw bij de woonmaatschappij haar beklag had gedaan. Daarover kwam ze daarover in conflict met haar overbuur, schrijft Het Nieuwsblad. De dertigjarige zus van de overbuur van de 65-jarige vrouw viel haar aan. De vrouw sloeg en schopte tot ze buiten bewustzijn was. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis AZ Groeninge en zou onder meer een schedelbreuk opgelopen hebben. Zondagmiddag was ze nog altijd in kritieke toestand.

Poging tot moord

Zes personen werden opgepakt na de feiten. Twee van hen werden verhoord als getuige, vier als verdachte. ‘Het geweld blijkt te zijn gepleegd door een dertigjarige vrouw uit Ieper. Er is dus geen sprake van een vechtpartij met meerdere betrokkenen zoals de media berichtten’, liet het parket aan persagentschap Belga weten.

De vrouw werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter voor poging tot moord en diefstal. Zondagmiddag is ze aangehouden. Er zijn aanwijzingen dat ze na de feiten de handtas van het slachtoffer zou hebben meegenomen. De drie andere verdachten, onder wie de 25-jarige broer van de hoofdverdachte, die ook in het appartementencomplex woont, werden eerder op de dag al voorgeleid voor schuldig verzuim. Behalve de broer gaat het nog om een man van 18 uit Wevelgem en een vrouw van 21 uit Kortrijk.

Bron: Het Nieuwsblad, Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen