Gewapende man in Tielt overmeesterd: ‘Toestand is opnieuw veilig’

De gewapende man die zich in zijn woning in Tielt had verschanst, is overmeesterd. De scholen gingen even in lockdown, maar de toestand is opnieuw veilig. Dat meldt de lokale politie. ‘Er zijn alleen nog wat verkeersproblemen.’

In de omgeving van het Sint-Jozefinstituut in Tielt werd kort voor de middag een gewapend persoon gesignaleerd. Tijdens een interventie van de brandweer in de Stationstraat botsten ze op een agressief persoon. Daarop werd een algemene lockdown afgekondigd in twee scholen in de buurt, het Sint-Jozefinstituut en Campus de Reynaert.

Het ging louter om een veiligheidsmaatregel, benadrukte de politie. De man liep niet rond in de scholen, maar had zich verschanst in zijn woning en bedreigde de ordediensten.

Rond 14.30 uur kon de man overmeesterd worden. De politie zegt dat er alleen nog wat verkeershinder is in de Stationstraat en de Grote Hulststraat. De lockdown van de scholen werd kort na de middag al opgeheven.

Het incident doet denken aan de 18-jarige die vorige week met een airsoftgeweer rondliep op de campus van Vives Hogeschool in Kortrijk. Toen gingen de Vives-campus en Waregemse scholen in volledige lockdown.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen