Nieuwe podcastreeks: De schaduw van Dutroux

Plotselinge angst voor witte busjes, voor ontvoeringen, en voor kelders: er is een ‘voor’ en een ‘na’ Dutroux. Wat deed de zaak met wie destijds opgroeide en wat deed het met hun ouders? De Standaard en NRC lanceren een nieuwe podcastreeks: De schaduw van Dutroux.

Wat veranderde er daarna in het denken over seksueel misbruik, en wordt er nu anders omgegaan met ontvoeringen dan voor 1996? Gabriella Adèr en Anouk van Kampen gaan in de eerste aflevering in gesprek met generatiegenoten, met psychiater Dirk De Wachter en met Child Focus.

Beluister de reeks ‘De schaduw van Dutroux’ vanaf vandaag vijf woensdagen lang in de app DS Podcast.

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?

podcast@standaard.be

CREDITS

Podcast Gabriella Adèr en Anouk van Kampen | Eindredactie Bart Dobbelaere, Iddo Havinga en Anne Moraal | Audioproductie Audiochef | Muziek Arie Visser | Dagboekfragmenten Loes Lauwereins | Chef Podcast Bart Dobbelaere | Met dank aan Mark Eeckhaut

OVER DEZE PODCAST

In de zomer van 1996 wordt België opgeschrikt door een reeks gruwelijke kinderverdwijningen, deels met fatale afloop. De dader: Marc Dutroux. Vijfentwintig jaar later onderzoeken journalisten Gabriella Adèr en Anouk van Kampen de schaduw die de zaak-Dutroux wierp over de verdere geschiedenis van België. De Schaduw van Dutroux is een podcastserie van NRC en De Standaard.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden