Verdachte moord David Polfliet ontsnapt uit instelling

Eén van de drie minderjarigen die zichzelf aangaven na de moord op David Polfliet is zaterdagavond weggelopen uit de instelling in Wingene waar hij door de jeugdrechter was geplaatst. Hij staat geseind, maar voorlopig is er geen spoor. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) betreurt dat de familie van het slachtoffer nog niet op de hoogte was gebracht

Nele Wouters, woordvoerder van het Vlaamse agentschap Opgroeien, bevestigt dat de minderjarige verdachte met een andere jongere via het dak is ontsnapt. Een auto stond klaar om hen weg te voeren. De twee staan geseind.

Volgens HLN gebeurde de ontsnapping aan de Gemeenschapsinstelling voor Bijzondere Jeugdzorg in Wingene op zaterdagavond. Wouters verklaart dat het personeel van de instelling meteen de omgeving had uitgekamd, zonder succes. De twee ontsnapte jongeren zijn nog steeds spoorloos.

‘Iedereen, politie, parket, het team van de instelling en vrienden en ouders van de jongeren zijn betrokken om hen zo snel mogelijk terug te vinden’, benadrukt ze.

Volgens VTM Nieuws gaat om één van de twee zestienjarige verdachten van de moord op David Polfliet. De andere ontsnapte jongere zou zeventien zijn. De zestienjarige verbleef ruim zes maanden in de gesloten instelling, die geen gevangenis is en waaruit al meerdere jongeren zijn weggelopen, aldus HLN.

In een reactie in De Afspraak zegt minister van Jusitie Van Quickenborne dat het gaat om Vlaamse instellingen. De politie heeft volgens hem gisteren het parket ingelicht. Het parket wou dan zelf een ‘goed voorbereid’ gesprek voeren met de familie van Polfliet. ‘Maar ze zijn ingehaald door de actualiteit’, zegt de minister over het bekendreaken van de ontsnapping.

Gelokt

Het lichaam van David Polfliet uit Sint-Niklaas werd op zaterdag 6 maart gevonden in een park naast de spoorlijn in Beveren. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door drie minderjarige verdachten.

De eerste twee maanden verbleven de drie minderjarige verdachten in de gesloten instelling in Everberg. Daarna moest de jeugdrechter in Dendermonde een andere oplossing vinden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen