Foto: BELGA

RTBF ontslaat kaderlid dat loon van topman lekte

De raad van bestuur van de Franstalige omroep RTBF heeft vrijdag het ontslag goedgekeurd van een kaderlid dat ervan verdacht wordt twee jaar geleden het loon van administrateur-generaal Jean-Paul Philippot te hebben gelekt. Bleek toen dat de man meer verdiende dat het plafond van 245.000 euro bruto dat de Franse gemeenschapsregering oplegt.

De beslissing vrijdag door de raad van bestuur werd goedgekeurd met elf stemmen voor en één tegen. Het gaat om een bevestiging van een beslissing door de raad voor discipline van de RTBF. Het kaderlid wordt met onmiddellijke ingang ontslagen, maar behoudt wel het recht op werkloosheidsvergoeding.

Het kaderlid, een voormalig administratief verantwoordelijke op de HR-afdeling, zou het loon hebben gelekt om de geloofwaardigheid van Philippot te ondermijnen. Maar de vrouw ontkent dat. Haar advocaat Xavier Close gaat haar ontslag aanvechten voor de Raad van State, bevestigt hij vrijdag aan persagentschap Belga.

De RTBF-topman werd uiteindelijk verplicht door de minister van Media om 60.000 euro terug te betalen voor de periode 2014-2018. Hij werd ook gevraagd af te zien van zijn bonus van 40.000 euro voor het boekjaar 2019.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden