Aantal dagelijkse ziekenhuisopnames daalt voor vierde dag op rij

Het aantal dagelijkse hospitalisaties als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week met 12 procent afgenomen. Het aantal besmettingen blijft min of meer stabiel.

Dat blijkt vrijdag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 7 en 13 september werden er dagelijks 1.974 nieuwe besmettingen met covid-19 vastgesteld. Het gaat om een lichte stijging van 2 procent in vergelijking met een week eerder. In totaal raakten in ons land al ruim 1,2 miljoen mensen besmet met het virus.

In diezelfde periode werden er dagelijks gemiddeld 43.200 testen afgenomen, 9 procent meer dan de week voordien. De positiviteitsratio bedraagt 4,9 procent en het reproductiegetal bedraagt 0,96, wat betekent dat de epidemie aan kracht afneemt.

Ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is tussen 10 en 16 september gedaald met 12 procent. Dagelijks worden er nog gemiddeld 60,3 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Op dit moment liggen er nog 701 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 220 intensieve verzorging nodig hebben.

Tussen 7 en 13 september stierven er dagelijks gemiddeld 7 mensen aan de gevolgen van covid-19, een stijging met 2 procent. In totaal overleden in ons land, sinds de start van de pandemie, al ruim 25.500 mensen.

Intussen heeft ook 86 procent van de volwassen bevolking minstens een eerste prik gehad van een covid-vaccin, 84 procent is volledig gevaccineerd.

Bron: blg
In het nieuws
Niet te missen