Amerikaanse vrouw verdwenen tijdens reis met verloofde: ‘Hij weigert mee te werken aan onderzoek’

De Amerikaanse autoriteiten zijn op zoek naar een 22-jarige vrouw uit Florida die tijdens een roadtrip met haar verloofde vermist raakte. Haar vriend is ondertussen wel thuis, maar weigert te praten over de verdwijning.

De familie van de 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito heeft de jonge vrouw voor het laatst gehoord eind augustus. Toen was ze nog op reis met haar verloofde, de 23-jarige Brian Laundrie. Het jonge koppel maakte een reis met een campervan en deelde geregeld vakantiekiekjes op sociale media. Ook op Youtube deelden ze video’s die druk werden bekeken. Maar toen Laundrie op 1 september naar huis terugkeerde, deed hij dat kennelijk alleen.

Volgens politiebeelden zou het koppel een heftige ruzie hebben gehad, waarbij fysiek geweld werd gebruikt. De bodycambeelden, vrijgegeven door de politie van Moab, laten zien dat een agent het busje van het koppel op 12 augustus aan de kant zette nadat ze te hard hadden gereden. Vervolgens is te zien hoe Petito overstuur raakt als de agent hen wil benaderen.

Petito gaf toe dat ze hevig had gereageerd, omdat ze last heeft van OCD, een dwangstoornis, en dat hun ruzie begon nadat Laundrie met vuile schoenen in het busje was geklommen.

Uiteindelijk besloot de agent het koppel uit elkaar te halen door Laundrie te laten overnachten in een hotel en Petito in het busje.

Gebrek aan informatie

De ouders van de jonge vrouw gaven haar tien dagen later op als vermist, toen bleek dat ze hun dochter niet meer konden contacteren en haar verloofde wel al terug thuis was. Laundrie werd ondervraagd, maar weigert met de politie te praten over de verdwijning.

‘We smeken iedereen, ook Brian, om informatie over haar verblijfplaats in de afgelopen weken met ons te delen’, zei politiechef Todd Garrison van North Port. ‘Het gebrek aan informatie door Brian belemmert ons onderzoek, maar de antwoorden zullen uiteindelijk naar buiten komen.’

De advocaat van Laundrie, Steve Bertolino, verdedigde zijn stilzwijgen. ‘Mijn ervaring is dat de politie snel de aandacht legt op de partner van iemand die vermist is. Maar elke verklaring die wordt afgelegd, kan tegen hem gebruikt worden, ongeacht of mijn cliënt iets te maken heeft met de verdwijning.’

Bron: BBC
In het nieuws
Niet te missen