Foto: BELGA
overstromingen

Rode Kruis verdeelt 11 miljoen onder slachtoffers overstromingen

Het Rode Kruis Vlaanderen en zijn Waalse tegenhanger Croix-Rouge de Belgique (CRB) hebben bijna 40 miljoen euro ingezameld na de overstromingen in juli. Dat heeft het CRB dinsdagavond bekendgemaakt.

Tot nog toe heeft het Rode Kruis al 4,7 miljoen euro besteed aan eerste hulp, voedselhulp en onderdak. In een volgende fase wil het Rode Kruis nu 11 miljoen euro herverdelen onder de slachtoffers van de rampen die zich in precaire situaties bevinden. In totaal zou het gaan om zowat 10.000 personen. Het toegekende bedrag is 650 euro per persoon. Daar komt nog eens 195 euro bovenop per persoon die deel uitmaakt van het gezin, preciseert het Rode Kruis.

• Officiële cijfers watersnood tonen enorme uitdaging voor Wallonië

Personen die in aanmerking komen voor de gift, zijn onder meer mensen die een leefloon ontvangen, ingeschreven zijn bij het OCMW of in schuldbemiddeling zijn, maar ook diegenen die een invaliditeitsuitkering ontvangen.

De 40 miljoen aan giften zullen volledig worden herverdeeld onder de slachtoffers van de ramp, volgens een actieplan dat voor de komende acht maanden is opgesteld. Parallel zal het Rode Kruis zijn acties op het terrein verderzetten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen