Foto: AP

Pelé verlaat intensieve zorg

De 80-jarige Braziliaanse voetballegende Pelé heeft de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis van Sao Paulo verlaten. Dat heeft het ziekenhuis bevestigd. Afgelopen zaterdag werd bij Pelé een vermoedelijke tumor in de dikke darm verwijderd.

Eerder had één van zijn dochters, Kely Nascimento, al laten weten dat het goed met hem ging. ‘Hij herstelt goed van de operatie. Hij heeft geen pijn en is vol goede moed. Hij is alleen een beetje overstuur omdat hij alleen gelei kan eten, maar daar komt hij wel overheen’, grapte ze op haar Instagramaccount bij een foto van haar lachende vader. ‘Hij is klaar om van de intensive care af te komen en snel naar huis te gaan.’

In een Engelse versie van de tekst preciseerde Nascimento dat de drievoudige wereldkampioen ‘over een dag of twee naar een gewone kamer zal worden overgebracht en dat hij nadien naar huis mag’.

‘Hij is sterk en koppig en met de steun en zorg van het briljante ziekenhuispersoneel en alle liefde, energie en licht die de wereld stuurt, komt het goed met hem’, besluit zijn dochter.

Enkele dagen geleden plaatste Pelé een geruststellend bericht op zijn eigen Instagramaccount: ‘Vrienden, elke dag die voorbijgaat voel ik me een beetje beter. Ik kan niet wachten om weer te spelen, maar ik moet nog een paar dagen herstellen.’

De tumor werd ontdekt tijdens routine-onderzoeken, aldus het ziekenhuis waar Pelé sinds 31 augustus verblijft.

Bron: Belga
In het nieuws
Niet te missen