Voetbal

Messi en co: van het vliegtuig tot de Brugse grasmat

Lionel Messi en zijn ploegmaats van Paris Saint-Germain zijn dinsdagavond druk aan het trainen in het Brugse Jan Breydelstadion. Ze landden op de middag in de luchthaven van Oostende, waar ze met de bus naar Brugge werden gebracht.

38 jaar na het bezoek van Diego ­Maradona aan het Brusselse ­Astridpark traint een nieuwe ­Argentijnse voetballegende op Belgisch gras. De 34-jarige sterspeler Lionel Messi speelde nog nooit in België en nog nooit tegen een Belgisch clubelftal.

Dat het de eerste keer is dat hij een Europese wedstrijd speelt in een ander shirt dan dat van FC Barcelona, en vermoedelijk voor het eerst samen met Neymar en Kylian Mbappé in dezelfde ploeg een wedstrijd speelt, zorgt ervoor dat de inter­nationale schijnwerpers twee ­dagen op ons land zijn gericht.

Messi en co: van het vliegtuig tot de Brugse grasmat
De spelersbus stond klaar op de luchthaven van Oostende om de Franse ploeg naar het hotel te brengen. Foto: Simon Mouton

De Messi-gekte begon in de luchthaven van Oostende waar de privéjet van Paris Saint-Germain om iets na 12 uur landde. De spelers stapten van de landingsbaan meteen op een bus die hen rechtstreeks naar het Van der Valk Hotel in Oostkamp bracht. Dat is vandaag en morgen afgesloten voor al wie er niet verblijft. Het café en het restaurant blijven dicht. PSG heeft twee koks gestuurd die voor de spelers zullen koken.

Messi en co: van het vliegtuig tot de Brugse grasmat
Messi stapt van de bus het hotel binnen. Foto: Arne Franck

Vertegenwoordigers van de Frans-Qatarese club waren maandag in Oostkamp om praktische schikkingen te treffen. Een interne veiligheidsdienst van de club neemt de controle over het hotel in handen. De lokale politie zorgt voor de veiligheid rond het complex. Omstreeks 16.30 uur vertrekken de spelers richting het Jan Breydelstadion waar trainer Pochettino en kapitein ­Marquinhos een persconferentie gaven. Om 18 uur, voor het oog van de internationale media, betraden Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar samen het trainingsveld van Jan Breydel.

Messi en co: van het vliegtuig tot de Brugse grasmat
Messi in actie tijdens de eerste training op de Brugse grasmat. Foto: AFP

Risicomatch

Woensdag staat alles in het teken van de wedstrijd – aftrap om 21 uur – die nog niet is uitverkocht. De Uefa zou vandaag nog een ­onbekend aantal tickets in de ­verkoop brengen. Het gaat om kaarten die de Europese voetbalunie zelf had opgeëist, maar uiteindelijk niet zal gebruiken. De politie ­beschouwt de wedstrijd als een ­risicomatch en zal op de invals­wegen naar Brugge controles uitvoeren. Wagens met Franse nummerplaat riskeren aan de kant te worden gezet, PSG-fans zonder ­ticket worden weggestuurd. ­Uitsupporters met een ticket moeten aan de grensovergang in ­Rekkem verplicht op een bus ­stappen om de reis naar Brugge te maken.

Na de wedstrijd keren Messi en co. terug naar huis. De terugvlucht van Oostende naar Parijs is ­gepland om 1.30 uur. In totaal ­zullen de spelers van Paris Saint-Germain 38 uur in ons land zijn ­geweest.

In het nieuws
Niet te missen