Foto: AFP

Meer dan 80 doden na overstromingen in Soedan

Overstromingen als gevolg van hevige regens hebben in Soedan aan meer dan 80 mensen het leven gekost en duizenden huizen beschadigd of vernield. Dat heeft een Soedanese ambtenaar maandag bekendgemaakt.

‘In totaal zijn 84 mensen gedood en 67 gewond geraakt in 11 Soedanese deelstaten sinds het begin van het regenseizoen’, zei Abdel Jalil Abdelreheem, woordvoerder van de Soedanese Nationale Civiele Defensieraad.

De sterfgevallen zijn te wijten aan verdrinking, elektrocutie en huisinstortingen, zei hij. In het hele land zijn ongeveer 8.400 huizen verwoest en meer dan 27.200 beschadigd.

50 dorpen en vluchtelingenkampen onder water

In Soedan vallen gewoonlijk tussen juni en oktober stortregens en het land heeft elk jaar te kampen met ernstige overstromingen die schade toebrengen aan eigendommen, infrastructuur en oogsten of die vernietigen. De VN schat dat de zware regens en overstromingen sinds juli 102.000 mensen hebben getroffen.

Bijna 50 dorpen in Zuid-Soedan zijn onder water gelopen, waardoor 65.000 mensen ontheemd zijn geraakt, onder wie Zuid-Soedanese vluchtelingen van wie de kampen onder water kwamen te staan, aldus de VN in een rapport van vorige week.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden