Foto: AFP

Ziekenhuisopnames blijven toenemen

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag blijft toenemen, maar het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus zakt nog steeds. Dat blijkt uit de laatste voorlopige gegevens van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Volgens de laatste voorlopige gegevens van Sciensano werden van 4 tot en met 10 september gemiddeld 67,4 patiënten per dag opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Het gaat om een stijging met 2 procent ten opzicht van de voorgaande periode van zeven dagen.

Volg hier het recente nieuws over het coronavirus

Momenteel liggen 703 covid-patiënten in het ziekenhuis (+3 procent), van wie 228 op de afdeling intensieve zorg (+15 procent).

Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen per dag kwam in de week tot en met 7 september gemiddeld uit op 1.936. Hier is er sprake van een daling met 5 procent. Daarbij klokt de positiviteitsratio af op 5,4 procent. Iets meer dan vijf mensen op de honderd leggen dus een positieve test af.

Van 1 tot en met 7 september was er sprake van gemiddeld 7,6 covid-overlijdens per dag. Het gaat om een stijging met 51 procent tegenover de voorgaande periode. Sinds de uitbraak van de pandemie lieten al 25.454 mensen het leven aan het coronavirus.

Het reproductiegetal, op basis van de ziekenhuisopnames, noteert met 0,99 voor het eerst sinds eind augustus opnieuw onder 1. Het cijfer is lager dan 1, wat betekent dat de pandemie aan kracht verliest.

Bron: Belga
In het nieuws
Niet te missen