Foto: Tom Palmaers

Aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft toenemen

Het aantal coronapatiënten voor wie een ziekenhuisopname nodig is, blijft duidelijk stijgen in vergelijking met een week eerder. Het aantal vastgestelde besmettingen zit nu echter al voor de derde dag op rij in dalende lijn.

Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die gezondheidsinstituut Sciensano publiceert. Van 2 tot en met 8 september zijn gemiddeld 69,7 coronapatiënten per dag opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een stijging met 12 procent ten opzichte van de voorgaande periode van zeven dagen.

Momenteel liggen 704 patiënten in het ziekenhuis in ons land, een toename met 7 procent. Op de afdelingen intensieve zorg gaat het om 219 patiënten, wat neerkomt op een toename met 14 procent.

Het aantal nieuwe besmettingen per dag neemt wel nog af. In de week tot en met 5 september ging het dagelijks gemiddeld om 1.958 besmettingen, of 3 procent minder dan in de voorgaande zevendaagse periode. Daarbij is sprake van een positiviteitsratio van 5,4 procent. Iets meer dan vijf mensen op de honderd testten dus positief.

Van 29 augustus tot en met 5 september was er voorts sprake van gemiddeld 6,6 overlijdens door covid per dag, een stijging met 31 procent tegenover de voorgaande periode. Sinds de uitbraak van de pandemie lieten in ons land al 25.442 mensen het leven aan het coronavirus.

In ons land zijn nu al 8.212.944 mensen volledig gevaccineerd. Het aantal mensen met maar één dosis ligt amper hoger. De vaccinatiecampagne loopt zoals voorspeld nu duidelijk minder hard dan enkele maanden terug.

Bron: BELGA
In het nieuws
Niet te missen