Eerste zitting in zaak Nicky Verstappen zonder Peter R. de Vries (maar met zijn zoon)

Vandaag vindt in de zaak Nicky Verstappen de eerste zitting zonder misdaadverslaggever Peter R. De Vries plaats. De Vries werd in juli vermoord.

In het gerechtshof in het Nederlandse Den Bosch vindt vrijdag de laatste voorbereidende zitting plaats in de zaak van de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen. Vanaf november zal de zaak inhoudelijk behandeld worden. Het is de eerste zitting waar Peter R. de Vries, vertrouwenspersoon van de familie van Nicky, niet bij is. De misdaadverslaggever werd afgelopen juli doodgeschoten in Amsterdam. Mede dankzij de aanhoudende aandacht van De Vries is de zaak nooit in de vergetelheid geraakt.

Nicky Verstappen uit Heibloem werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Hij was daar op zomerkamp. Pas decennia later kwam na een DNA-match verdachte Jos B. in beeld. De Limburger werd vorig jaar door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 12,5 jaar cel voor onder meer het doden, misbruiken en ontvoeren van Nicky.

Direct na het vonnis liet de 58-jarige B. weten in hoger beroep te gaan, hij ontkent alle beschuldigingen. Het Openbaar Ministerie, dat vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging had geëist, tekende ook beroep aan.

Peter R. de Vries heeft altijd contact gehouden met de familie van Nicky en als misdaadverslaggever regelmatig aandacht gevraagd voor de zaak. Bij iedere zitting, zowel bij de rechtbank als daarna bij het hof, was hij samen met de familie aanwezig als woordvoerder en om ze te steunen. Zoon Royce de Vries liet eerder deze week in het tv-programma Khalid & Sophie weten dat hij vrijdag mee gaat naar het hof.

Voor de beste luisterervaring en meer podcasts: download gratis onze podcast-app

Bron: BELGA

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden

 

Niet te missen