Foto: AP

Carole Baskin verkoopt dierentuin van Joe Exotic

De voormalige dierentuin van Joe Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic, is van eigenaar verwisseld. Exotic werd internationaal bekend door de documentaireserie Tiger king. Carole Baskin, de aartsrivale van Exotic, heeft het terrein verkocht, melden Amerikaanse media.

De uitzinnige documentairereeks Tiger king op Netflix was een van de grootste streaminghits aan het begin van de coronapandemie. Voor de kijkers was het escapistisch vertier, maar voor de hoofdrolspelers zijn de feiten bittere ernst. Joe Maldonado-Passage zit voor 22 jaar achter tralies na het beramen van een moordpoging op dierenrechtenactiviste Carole Baskin. Zijn dierentuin in Wynnewood kwam in handen van Jeffrey en Lauren Lowe.

In een van de rechtszaken tussen Baskin en Exotic kreeg die eerste een flink bedrag toegewezen, wat ertoe leidde dat de inmiddels opgedoekte dierentuin in haar handen kwam. Tegenover Yahoo Entertainment bevestigt Baskin zondag dat zij het terrein onlangs heeft verkocht aan lokale ondernemers.

De nieuwe eigenaars mochten het voormalige dierenpark overnemen op voorwaarde dat ze er niets Tiger king-gerelateerds mee zullen doen. ‘Wat ze er ook vestigen, we willen niet dat het de naam “Tiger king” zal dragen’, aldus Baskin. ‘We willen graag dat de dierenmishandeling die hier twintig jaar lang heeft plaatsgevonden verleden tijd is en vergeten wordt.’

Bron: BELGA
In het nieuws
Niet te missen