Foto: AFP

Dichtbij transfer naar Manchester City? ‘Ronaldo is niet meer van plan om voor Juventus te spelen’

Cristiano Ronaldo, die op weg zou zijn naar Manchester City, heeft Juventus gemeld dat hij ‘niet meer van plan is om voor de club te spelen’. Dat zei Juventus-trainer Massimiliano Allegri vrijdag.

‘We moeten Ronaldo bedanken voor hetgeen hij gedaan heeft, ook als voorbeeld voor de jeugd. Maar we moeten vooruit’, zei Allegri op een persconferentie. De Portugese voetbalster zal dus niet op het veld staan in de match tegen Empoli zaterdag.

Vrijdagvoormiddag liet de 36-jarige Ronaldo de dagelijkse training aan zich voorbijgaan, ook al zakte hij af naar het trainingscentrum van Juventus. De Portugees bleef er niet langer dan een uur en vertrok toen de training van start ging.

Ronaldo arriveerde in 2018 in Turijn. Hij heeft nog een contract van een jaar. Op een vergadering donderdag in Turijn, met zijn makelaar Jorge Mendes, zou Juventus het idee aanvaard hebben om Ronaldo te laten gaan, op voorwaarde dat Manchester City een transfervergoeding betaalt, aldus verschillende media. Een formeel bod zou evenwel nog niet uitgebracht zijn.

Volgens transferexpert Gianluca Di Marzio biedt Man City een contract voor twee seizoenen met een jaarsalaris van 14-15 miljoen euro. De helft van wat Ronaldo momenteel krijgt bij Juventus. De Portugees zou echter al zijn akkoord gegeven hebben voor een verhuis naar Manchester.

Manchester City, de club van Pep Guardiola en Kevin De Bruyne, is nog op zoek naar een extra spits, nu de deal met Harry Kane niet rond geraakt is. De 28-jarige Engelse spits maakte woensdag bekend dat hij bij Tottenham blijft.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden