Foto: BELGA

Eupen wordt derde na felbevochten zege tegen STVV

STVV bleef met lege handen achter zaterdag in de vooravond aan de Oostkantons. Na een felbevochten wedstrijd werd het 2-1 voor Eupen. Balongo had STVV eerder naar een gelijkmaker gewroet, Heris deed de boeken alsnog dicht.

Sint-Truidense V.V. ging op zoek naar eerherstel in Eupen, na het verlies tegen Zulte Waregem een week geleden. Grote verrassing: zomeraankoop Aboubakary Koita belandde op de bank, Nelson Balongo mocht starten tegen Eupen.

Stefan Krämer dropte Boris Lambert in zijn ploeg, Déom viel naast de elf, de enige enigszins onverwachte, maar later wel succesvolle zet van de Eupense coach.

Het eerste doelpunt viel wat onverdiend in het voordeel van Eupen. Stef Peeters schilderde een hoekschop op het hoofd van Lambert: 1-0. STVV raakte van slag na die opdoffer. Het bleef uitkijken voor de hoekschoppen van Peeters, terwijl STVV wel enkele corners verzamelde maar daar niets mee deed.

Alle STVV-gevaar moest van de kant van Christian Brüls komen, dat had ook Bernd Hollerbach gezien. Toch voerde hij geen wissels door in de pauze.

Gelijkmaker na wissel

De rechterflank bleef het moeilijk hebben bij STVV. Tijd voor Cacace en Koita, oordeelde Hollerbach. Matsubara en Caufriez werden opgeofferd om een 4-4-2 op poten te krijgen. Niet veel later volgde Truiens succes. Een hoekschop landde via meerdere tussenstations voor de voeten van Balongo, die de gelijkmaker binnenwerkte: 1-1.

Schmidt ging los onder een voorzet door en Mboyo kreeg het aan de stok met Prevljak. Scheidsrechter Van Driessche moest de brandjes blussen, vaak overdreven lang en de gele kartons liepen onnodig op. Sint-Truiden kreeg het deksel op de neus, alweer vertrok het gevaar vanuit een stilstaande fase. Heris kreeg het leer dit keer voor de voeten: 2-1.

De krachtige bonken bij Eupen hielden stand, STVV bleef ondanks veel goede wil achter met een tweede verliespartij op rij.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden