camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Postuum

Medeoprichter Kool & The Gang overleden

maandag 9 augustus 2021 om 3.25 uur

Dennis ‘Dee Tee’ ­Thomas, een van de medeoprichters en originele leden van de Amerikaanse funkband Kool & The Gang, is in zijn woonplaats in New Jersey overleden. Hij stierf op 70-jarige leeftijd ‘vredig in zijn slaap’, meldt Variety.

Thomas was een van de zeven bandleden die in 1965 de band oprichtten. Ze hadden eerst een aantal andere namen, maar kozen na vijf jaar uiteindelijk voor Kool & The Gang. De band speelde een mix van jazz, soul en funk.

In de groep speelde Thomas onder meer saxofoon, fluit en percussie. Ook fungeerde hij vaak als mc of ceremoniemeester tijdens concerten. Hij trad afgelopen week nog op met Kool & The Gang in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Het werd zijn afscheid.

De band won twee Grammy Awards en had muzikale samenwerkingen met onder meer Elton John, Kid Rock, The Roots en Dave Matthews Band. Ook gingen ze op tournee met de rockband Van Halen.

In 2015 werd de band geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame. Hun bekendste hits zijn ‘Ladies’ night’, ‘Get down on it’, ‘Fresh’, ‘Cherish’ en ‘Celebration’. (belga)

Aangeraden

Niet te missen