Foto: EPA-EFE

Honderden mensen bij uitvaart Peter R. de Vries in Carré in Amsterdam

Een lange rij mensen is woensdag afgezakt naar het afscheid van de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De uitvaart vindt woensdag en donderdag plaats.

Het publiek kan woensdag van 11 tot 20 uur afscheid nemen van De Vries, die afgelopen donderdag aan de gevolgen van een schietpartij overleed. Tijdens de uitvaart donderdag wordt vanaf 11 uur in besloten kring afscheid genomen door genodigden, namelijk vrienden, familie en anderen die De Vries persoonlijk kenden.

‘Het is de wens van de familie en de partner van Peter R. de Vries dat iedereen voor wie Peter iets heeft betekend, de gelegenheid krijgt een laatste groet te brengen’, schrijft RTL in een persbericht. Daarom kan iedereen die afscheid wil nemen van de misdaadverslaggever op woensdag bij het theater langskomen. Aangezien rekening wordt gehouden met grote drukte wordt iedereen verzocht het afscheid bij de lijkbaar zo kort mogelijk te houden. Zo krijgen zo veel mogelijk mensen de kans hem de laatste eer te bewijzen.

‘Bruut geweld wijst altijd op verstoring van machtsrelaties’

Alles wordt in het werk gesteld om dit veilig en respectvol te laten verlopen, zegt RTL. Mensen die langs willen komen, hoeven geen negatieve coronatest of vaccinatiebewijs te laten zien, maar er wordt wel gevraagd anderhalve meter afstand in acht te nemen. Verder moeten bezoekers mogelijk rekening houden met lange wachttijden.

Honderden mensen bij uitvaart Peter R. de Vries in Carré in Amsterdam
Een lange rij mensen schuift aan voor een laatste groet. Foto: EPA-EFE

De familie verzoekt mensen om in plaats van bloemen mee te nemen een donatie te doen aan Stichting De Gouden Tip. Deze inzamelingsactie voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is opgezet door De Vries.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden