Foto: BELGAIMAGE

Prins Harry deelt ‘hoogtes en laagtes’ in zijn memoires

De Britse prins Harry schrijft zijn memoires. Die zouden eind 2022 verschijnen, aldus uitgeverij Penguin Random House. De opbrengst gaat naar het goede doel.

‘Ik schrijf dit, niet als de prins als ik ben geboren, maar als de man die ik ben geworden. Ik heb over de jaren heen veel petjes gedragen, zowel letterlijk als figuurlijk. Mijn hoop is dat met het vertellen van mijn verhaal – de hoogtes en de laagtes, de fouten, de lessen die ik heb getrokken – ik kan helpen aantonen dat wij, van welke afkomst we ook zijn, meer gemeen hebben dan we denken’, zo zei de 36-jarige hertog van Sussex aan Fox News.

‘Ik ben heel dankbaar voor de mogelijkheid te delen wat ik tot nu toe in de loop van mijn leven heb geleerd, en verheug me erop dat mensen van uit de eerste hand een verhaal van mijn leven lezen dat accuraat en volledig waarheidsgetrouw is’, aldus de prins.

De memoires verschijnen eind 2022 bij Penguin Random House, dat eerder ook de memoires van Michelle Obama uitgaf. De uitgeverij verduidelijkt dat de prins het zal hebben over zijn kindertijd, zijn militaire dienst inclusief zijn tijd in Afghanistan, en zijn leven als echtgenoot en vader in een ‘intiem en oprecht’ boek. Hoeveel ze hebben neergeteld, wordt niet medegedeeld, maar Harry zal de opbrengsten aan goede doelen schenken, klinkt het.

De Britse prins woont, nadat hij begin 2020 een stap opzij heeft gezet als lid van de koninklijke familie, in Californië met echtgenote Meghan Markle en hun twee kinderen, Archie en Lili. Van daaruit maakt het koppel onder meer televisieproducties voor Netflix en podcasts voor Spotify. Harry werd eerder dit jaar ook aangeduid als ‘chief impact officer’ bij BetterUp, een bedrijf voor coaching en geestelijke gezondheidszorg.

Bron: Reuters
In het nieuws
Niet te missen