Foto: AFP

Vierjarig kind rijdt Belg aan met limousine in Monaco

Een 4-jarig jongetje dat erin geslaagd was achter het stuur te kruipen van de limousine van zijn vader, heeft in Monaco een voetganger aangereden. Het slachtoffer, een Belg die in Monaco woont, moest worden geopereerd, maar verkeert niet meer in levensgevaar. Dat heeft de Monegaskische politie laten weten.

De Bentley-limousine waarmee de Belg werd aangereden is van een Armeense familie uit Tsjechië, die in Monaco verbleef in het Hôtel de Paris. De bestuurder van de limo was op het plein voor het hotel uitgestapt om de sleutels te overhandigen aan een hotelbediende die het voertuig zou parkeren.

Maar het kind dat op de achterbank zat, slaagde erin uit te stappen en achter het stuur plaats te nemen. Hij duwde op het gaspedaal, waarna de limousine vooruit schoot. Daarbij werd de voetganger, een Belgische bedrijfsleider die in Monaco woont, geraakt. Hij had net het hotel verlaten. De lokale politie doet onderzoek naar de zaak. Dat moet onder meer uitwijzen hoe het mogelijk is dat de limousine vooruit schoot, terwijl de sleutels niet meer in het contact zaten.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden