Foto: epa-efe

Kinderen Peter R. de Vries nemen afscheid met lang rouwbericht

De rouwpagina’s zijn in vele Nederlandse kranten overwegend gevuld met berichten voor de bekende misdaadverslaggever Peter R. de Vries. ‘De meest fantastische vader die een mens kan wensen’, zo omschrijven zijn kinderen hem in een paginagroot overlijdensbericht.

‘Aan een onbevreesd en strijdbaar leven op de barricades van recht en onrecht is een einde gekomen’, leest het rouwbericht van zijn nabestaanden over de misdaadjournalist. De Vries overleed donderdag in het ziekenhuis, nadat hij ruim een week eerder was neergeschoten op straat in het centrum van Amsterdam. Dat gebeurde toen hij na een uitzending van RTL Boulevard, waar hij als deskundige aanwezig was, naar zijn auto liep.

Kinderen Peter R. de Vries nemen afscheid met lang rouwbericht
Foto: rr

De familie van De Vries laat in de rouwadvertentie weten dat ‘eenieder voor wie Peter in zijn leven iets betekend heeft, is uitgenodigd om afscheid van hem te nemen’. Hoe dat eruit gaat zien en waar dat zal plaatsvinden, wordt later bekendgemaakt.

‘Dat we jou moeten missen is ondenkbaar, maar we zijn ingehaald door de harde werkelijkheid’, luidt de boodschap van RTL Nederland in onder meer De Volkskrant. ‘Peter, jij wordt niet vergeten. Tenslotte doen we jou een belofte: “We will not bend our knee”.’ Dat is een verwijzing naar wat de journalist op zijn been had laten tatoeëren: ‘On bended knee is no way to be free’.

Nederland reageert geschokt op overlijden Peter R. de Vries: ‘Bijna niet te bevatten’

Ruim 800.000 mensen keken vrijdag op de Nederlandse zender NPO 1 naar het vermoedelijk laatste interview dat Peter R. de Vries gaf. Het programma werd twee weken geleden opgenomen.

Bron: BELGA

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden

 

Niet te missen