Veerle Heeren vanaf vrijdag opnieuw burgemeester van Sint-Truiden

Veerle Heeren (CD&V) neemt vrijdag haar mandaat als burgemeester van Sint-Truiden weer op. Begin mei zette ze tijdelijk een stap opzij omdat ze zichzelf en haar entourage vroeger liet vaccineren, wat veel kritiek opleverde.

Dat meldt Het Belang van Limburg. Het onderzoek naar het vaccinmisbruik in Sint-Truiden loopt nog, maar dat weerhoudt Veerle Heeren er niet van om deze week al terug te keren als burgemeester. Aanstaande donderdag 15 juli loopt haar ziektebriefje af.

Heeren zelf communiceert al een tijdje niet meer met de pers, CD&V-schepen Ingrid Kempeneers doet dat wel. ‘Veerle Heeren zal vrijdag haar ambt van burgemeester opnieuw opnemen’, zegt Kempeneers.

Begin mei lekte via de lokale website Trudocs uit dat ze zichzelf en dertien familieleden en vrienden midden maart al liet vaccineren. Onder hen waren onder anderen haar zoon, zus, twee buren en een vriend. Heeren gaf uiteindelijk op 10 mei een gemeenteraad toe ‘een fout’ te hebben gemaakt. Onder druk van coalitiepartners N-VA en Open VLD zette Heeren tijdelijk een stap opzij.

Volgens partijgenote Kempeneers zal Heeren dus ook niet wachten op de resultaten van het forensisch onderzoek van Audit Vlaanderen, dat volgens de laatste informatie eind juli, begin augustus afgerond zou zijn. Op basis van dat onderzoek en het advies van gouverneur Jos Lantmeeters moet Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) beslissen over een eventuele sanctie. Hij kan Heeren afzetten, tijdelijk schorsen of het dossier zonder gevolg afsluiten.

Bron: BELGA

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen