Foto: AFP

Léa Seydoux dreigt filmfestival van Cannes te missen door positieve coronatest

Op het filmfestival van Cannes worden niet minder dan vier films voorgesteld waarin Léa Seydoux meespeelt, maar de Franse actrice dreigt de festiviteiten te missen, nadat ze positief heeft getest op het coronavirus.

Omdat het evenement vorig jaar werd geannuleerd en enkele films werden doorgeschoven, worden op het filmfestival van Cannes vier films voorgesteld waarin Léa Seydoux een rol heeft.

Maandag wordt The French dispatch van Wes Anderson voorgesteld, gevolgd door Tromperie van Arnaud Desplechin op dinsdag en L’histoire de ma femme van Ildiko Enyedi op woensdag. Donderdag tot slot, wordt France van Bruno Dumont vertoond. Drie van de vier films maken kans op de Gouden Palm, die zaterdag wordt uitgereikt.

Maar de Franse actrice heeft positief getest op het coronavirus en moet wellicht verstek geven, een streep door de rekening van de organisatoren van het filmfestival. De 36-jarige Seydoux testte al enkele dagen geleden positief, nog voor ze naar het filmfestival zou afreizen, en wacht op groen licht van haar dokters om eventueel haar quarantaine te verbreken.

Volgens Variety, dat het nieuws als eerste bracht, ondervindt de actrice, die ook al volledig gevaccineerd zou zijn, geen last van haar besmetting. Ze vertoont ook geen symptomen.

Het filmfestival doet er ondertussen alles aan om besmettingen te voorkomen. Om de 42 uur moeten de aanwezigen in een tijdelijk tentenkamp een PCR-test ondergaan met een speekselstaal. Met succes, klinkt het. ‘Gisteren hebben we meer dan 3.000 testen uitgevoerd onder de gasten en niemand testte positief’, benadrukte directeur Thierry Fremaux aan Le Figaro.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden