Foto: Fabian Sommer/dpa

Vanaf zaterdag ook inreisverbod voor Rusland en Indonesië, India verdwijnt van de lijst

Vanaf zaterdag geldt een inreisverbod voor Indonesië en Rusland, gezien het toenemende aantal coronabesmettingen in die landen. Opvallend: het inreisverbod voor India is vanaf zaterdag niet meer van kracht. Dat blijkt vrijdag uit de geüpdatete lijst van landen die als ‘heel hoog risico’ worden beschouwd.

De ministers van Volksgezondheid keurden recentelijk een lijst met landen goed waar de coronasituatie dermate zorgwekkend is dat er een reisverbod geldt voor alle niet-Belgen en niet-inwoners van ons land die de afgelopen veertien dagen in zo’n land zijn geweest, met een paar uitzonderingen. Belgen of mensen die hier wonen, moeten een negatieve PCR-test kunnen voorleggen en moeten zich laten testen op dag één en dag zeven. Alle personen die terugkeren uit een heel hoog risicoland moeten bovendien ook tien dagen in quarantaine.

Vanaf zaterdag worden Rusland en Indonesië aan de lijst toegevoegd. Opvallend is dat India, waar de deltavariant voor het eerst werd vastgesteld, van de lijst verdwijnt, net als Pakistan. Op dit moment is het niet duidelijk waarom die twee landen vanaf zaterdag niet meer op de lijst staan.

In totaal geldt het inreisverbod nu voor volgende landen: Argentinië, Bahrein, Bangladesh, Bolivia, Botswana, Brazilië, Chili, Colombia, Congo, eSwatini (Swaziland), Georgië, Indonesië, Lesotho, Mozambique, Namibië, Nepal, Oeganda, Paraguay, Peru, Rusland, Suriname, Trinidad Tobago, Tunesië, Uruguay, het Verenigd Koninkrijk, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

In het nieuws
Niet te missen