Foto: Isopix

Minder suiker in frisdrank: beter voor de gezondheid?

De Belgische Vereniging van de Industrieën van Waters en Frisdranken wil het suikergehalte in frisdranken met 7 procent verminderen tussen 2021 en 2025. Frisdrankbedrijf Coca-Cola kondigt daarbovenop inspanningen aan om de consument de weg te wijzen naar suikerarme alternatieven. Zal dat een verschil maken voor onze gezondheid? We vroegen het voedingsexpert Patrick Mullie.

‘Ik heb de berekening gemaakt’, reageert professor Patrick Mullie, verbonden aan de Brusselse universiteit VUB. ‘In 100 ml gewone cola zit 11 gram suiker. In 2025 zou dat 10 gram zijn. Wie dan een half ...

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden