Foto: FRED DEBROCK

3M-top komt dinsdag naar Vlaams Parlement

Verantwoordelijken van 3M zullen dinsdag in de commissie Leefmilieu van het Vlaams Parlement komen spreken over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. De hoorzitting was al eerder gepland, en vindt dus niet plaats in kader van de parlementaire onderzoekscommissie.

In de hoorzitting dinsdag zullen een reeks binnen- en buitenlandse milieu-experten aanwezig zijn, net als de door de Vlaamse regering aangestelde opdrachthouder (Karl Vrancken), 3M-directeur Peter Vermeulen en dr. Rebecca Teeters (senior vice president van 3M).

Tegelijk werd vandaag de PFOS-commissie opgestart. De commissie heeft vanmorgen Vlaams Parlementslid Hannes Anaf (Vooruit) aangewezen als voorzitter. Koen Daniëls (N-VA) en Chris Janssens (Vlaams Belang) worden ondervoorzitter. Tinne Rombouts (CD&V), Mieke Schauvliege (Groen) en Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) zijn verslaggever. Een magistraat zal de commissie bijstaan om te voorkomen dat de commissie gerechtelijk onderzoek doorkruist.

De commissie werd opgericht op 16 juni en telt vijftien leden. Vandaag worden de voorzitters aangeduid, en de werkzaamheden voor de komende weken vastgelegd. De PVDA mocht de zittingen aanvankelijk alleen bijwonen, maar kreeg later dan toch een zitje in de commissie. Stemrecht krijgt de partij niet.

In het nieuws
Niet te missen