Foto: belga

Hermans soleert naar de zege in Ronde van de Apennijnen

Ben Hermans heeft donderdag de Ronde van de Apennijnen (Ita/1.1) gewonnen. De renner van Israel Start-Up Nation soleerde na 192,1 km naar de zege in Genoa.

De Italiaan Valerio Conti (UAE Team Emirates) finishte als tweede, zijn landgenoot Enrico Battaglin vervolledigde het podium.µ

Een groepje van zeven met Paolo Totò, Diego Sevilla, Niccolò Salvietti, Raffaele Radice, Thibaut Guernalec, Mattia Guasco en Andrea Di Renzo kleurde de wedstrijd, maar veel voorsprong kregen de koplopers niet van het peloton, waar UAE Team Emirates samen met Ineos Grenadiers controleerde.

Aan de voet van de voorlaatste klim werden de vluchters ingerekend, Israel Start-Up Nation bepaalde daarna het tempo op de klim. Niemand slaagde erin om weg te rijden, de kopgroep dunde intussen uit en op de slotklim bleven uiteindelijk enkel Gianni Moscon, Giovanni Carbon, Marc Pritzen, Jhonatan Narvaez, Nikolay Cherkasov, Diego Ulissi, Jan Polanc, Juan Ayuso en onze landgenoot Ben Hermans over.

Hermans sprong weg net voor de top, sloeg een mooi gaatje en schudde daarna een knappe solo van ruim 25 km uit de benen. Het was geleden van de eindwinst in de Ronde van Utah, in augustus 2019, dat de Limburger nog eens het zegegebaar mocht maken. Hermans volgt op de erelijst Ethan Hayter op die in 2020 won.

Ben Hermans is meteen ook de eerste Belg die de Giro dell’Appennino won sinds Dirk De Wolf in 1991. In totaal staan er slechts drie Belgen op de erelijst, met ook nog een zege voor Emile Daems in 1960.

In het nieuws
Niet te missen