Daglicht toont enorme ravage in Miami na instorting flatgebouw

In Miami Beach is vannacht rond 2 uur lokale tijd een appartementsgebouw ingestort. De beelden van de enorme puinhoop en de ravage aan het gebouw doen het ergste vrezen. Volgens lokale media zijn al acht mensen naar het ziekenhuis overgebracht en overleefde een vrouw de instorting niet.

Zoals een tornado of een aardbeving. Zo omschrijven getuigen het moment van instorting van de Champlain Towers South, een gebouw van twaalf verdiepingen hoog. De puinhoop op de grond is een berg van meters hoog.

Enkele honderden reddingswerkers zijn bezig met een grootschalige zoekactie in de hoop zo snel mogelijk mensen levend van onder het puin te halen. In het gebouw zijn volgens de politie meer dan honderd appartementen en studio’s, dus de vrees is groot dat er heel wat slachtoffers aanwezig waren toen het gebouw midden in de nacht instortte.

35 bewoners werden uit het gebouw gered, twee van hen werden in het puin opgespoord door reddingswerkers met honden. Eén vrouw is overleden, zo heeft Charles W. Burkett, burgemeester van Surfside bevestigd aan CNN. Minstens tien andere slachtoffers kregen ter plaatse zorg toegediend. ‘Een enorme catastrofe. In de Verenigde Staten storten gebouwen niet zomaar in’, zei hij.

Er wordt nog steeds gezocht naar mogelijke slachtoffers. Het is onduidelijk hoeveel mensen aanwezig waren in het gebouw. Ook naar de precieze oorzaak van het gebouw, dat in 1981 werd opgetrokken, blijft het voorlopig gissen. Wel waren dakwerken aan de gang, maar het is nog niet duidelijk of dat iets te maken zou hebben met de instorting.

In het nieuws
Niet te missen