Foto: afp

Girowinnaar Bernal schenkt roze trui en fiets aan paus

Wielrenner Egan Bernal, die recent zegevierde in de Giro, is woensdag op audiëntie geweest bij de paus. Hij schonk paus Franciscus een fiets en een roze leiderstrui. ‘Het is de mooiste ervaring die ik ooit heb meegemaakt’, sprak de winnaar van de Giro en de Tour na zijn ontmoeting.

‘Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, maar dit is uniek’, verklaarde Bernal nadat hij de zegen van de paus had ontvangen. Bernal is nog maar net genezen van het coronavirus, een besmetting die hij minder dan een week na het einde van de Ronde van Italië opliep.

De 24-jarige Colombiaanse wielrenner schonk paus Franciscus een Pinarello F12 getooid in blauwe en witte strepen – de kleuren van de Argentijnse vlag – en voorzien van het wapenschild van het Vaticaan. Daarnaast overhandigde de renner van Ineos Grenadiers ook een roze leiderstrui van tijdens zijn recente zege in de Giro.

‘Een cadeau van mij maar ook van alle Colombianen die momenteel de pauselijke zegen nodig hebben’, verklaarde Bernal die vergezeld werd door zijn vriendin María Fernanda Gutiérrez.

‘Ik ben opgegroeid in een katholieke familie en ben zelf katholiek. Voor de moeilijkste etappes, bid ik altijd’, bekende Bernal.

In het nieuws
Niet te missen