Man doodgestoken op straat in Deurne, verdachte opgepakt

In het Antwerpse district Deurne is maandagnamiddag een 52-jarige man neergestoken ter hoogte van een school aan de Waterbaan. Dat bevestigt de lokale politie. Het slachtoffer is overleden.

‘Een man is rond 16 uur neergestoken op de Waterbaan in Deurne, ter hoogte van een school’, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.

De omstandigheden van de steekpartij zijn nog onduidelijk. Het slachtoffer kreeg in ieder geval meerdere steken en overleed ter plaatse. De dader vluchtte onmiddellijk na de feiten weg. De politie zette meteen een zoekactie op poten en kon wat verderop een verdachte arresteren. Het gaat om een 48-jarige man. Hij zou een schroevendraaier bij de aanval hebben gebruikt.

‘We proberen nu aan de hand van getuigenverhoren te achterhalen wat er precies is gebeurd’, zegt Bruyns. ‘Verschillende mensen hebben de feiten zien gebeuren.’

Een koppel dat in de buurt was en anoniem wenst te blijven, vertelt aan de Gazet van Antwerpen dat de dader erg koelbloedig was. ‘We hoorden veel geschreeuw en zagen iemand vallen van zijn fiets. De fietser lag op de grond, terwijl een man over hem stond gebogen en hem verschillende keren in zijn nek stak. Terwijl het bloed van zijn handen droop, wandelde hij rustig voorbij. Hij deed niet eens de moeite om te lopen.’

Het slachtoffer zou de nieuwe partner van de ex-vrouw van de verdachte zijn. De feiten speelden zich af aan de school van de kinderen van de vrouw. Ook zij zagen de moord gebeuren. Zij worden opgevangen door slachtofferzorg. Vermoedelijk stond Betim A. zijn slachtoffer op te wachten aan de school.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen