Foto: REUTERS

Gastland Brazilië wint openingsmatch Copa America tegen Venezuela met 3-0

Titelverdediger Brazilië is goed begonnen aan de Copa America in eigen land. De Seleçao versloeg zondag in de openingsmatch van het toernooi, die in Brasilia werd gespeeld, Venezuela met 3-0.

Marquinhos zette Brazilië na 23 minuten op voorsprong. Neymar scoorde met een penalty in de 64ste minuut en Gabriel ‘Gabigol’ Barbosa zorgde voor het derde doelpunt in de 89ste minuut.

Later op de dag wordt de tweede wedstrijd in groep B gespeeld. Colombia neemt het in Cuiaba op tegen Ecuador. Peru komt op de eerste speeldag nog niet in actie. Maandag worden in groep A Argentinië/Chili (in Rio) en Paraguay/Bolivia (in Goiania) gespeeld, Uruguay is bye. De top vier van elke poule stoot door naar de kwartfinales.

De 47e editie van Copa America, het Zuid-Amerikaanse landenkampioenschap, werd net als het EK in Europa met een jaar verschoven door de coronapandemie. Aanvankelijk zouden Argentinië en Colombia het toernooi organiseren, maar die landen haakten vorige maand door de gezondheidscrisis af. In allerijl moest de conmebol (de Zuid-Amerikaanse voetbalbond) op zoek naar een vervanger en dat werd Brazilië, hoewel ook in dat land de coronapandemie nog volop woedt. Er kwam dan ook veel kritiek op de beslissing.

Bron: BELGA
In het nieuws
Niet te missen