Foto: BELGA

Alle coronacijfers op groen

Het blijft de goede kant op gaan met de coronacijfers. Alle indicatoren staan op groen in het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Van 31 mei tot en met 6 juni werden in ons land gemiddeld nog 1.286 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is een daling met een kwart in vergelijking met de vorige periode.

Van de 44.400 testen die de afgelopen week afgenomen werden was 3,4 procent positief, een daling met 1,2 procent. Het reproductiegetal ligt op 0,85, wat erop wijst dat de kracht van de epidemie nog verder afneemt.

In diezelfde periode overleden dagelijks gemiddeld 12,3 mensen aan corona, voor het eerst sinds een paar dagen opnieuw een daling, met 14 procent.

In de Belgische ziekenhuizen liggen intussen nog 309 covid-patiënten op intensieve zorg, een daling met 18 procent. In totaal worden nog 852 ziekenhuisbedden bezet door deze patiënten, en dat is een daling met 24 procent. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt, naar 64,4. Dat is een daling met een vijfde.

Tot slot hebben 5,3 miljoen personen in ons land één coronaprik gekregen (45,8%). Bijna 2,7 miljoen mensen, of 29 procent van de volwassen bevolking, zijn volledig gevaccineerd.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Bron: Belga, Sciensano
In het nieuws
Niet te missen