camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

restaurant

Julia

Door

Foto’s

zaterdag 5 juni 2021 om 3.25 uur

Ooit grapte Jacques Chirac, voormalig president van Frankrijk, dat de belangrijkste bijdrage van de Britten aan de Europese gastronomie de dolle koe was. Wat Chirac niet wist of wilde weten, was dat een nieuwe generatie koks toen al de Britse gastronomie aan het veranderen was. Vandaag steekt ze zelfs de Franse naar de kroon in originaliteit en creativiteit. Een van de vertegenwoordigers van die modern British cuisine is Michael Yates (33). Hij werd souschef in Oud Sluis van Sergio Herman, en ontdekte daar de Vlaamse charme in Marijke Van haecke die er opdiende. Samen openden ze het kleine restaurant Sail & Anchor in Antwerpen, waarmee hij de Vlamingen liet kennismaken met de nieuwe culinaire wind die door zijn geboorteland waait. Nooit had hij kunnen vermoeden dat de Engelse termen takeaway en delivery hier zo belangrijk zouden worden. Bij gebrek aan een terras week het koppel uit naar het visrestaurant Julia aan onze kust, waar Yates vroeger nog kookte. Daar blijven ze tot half september. Voorlopig dient uw recensent zich op het – gelukkig goed beschutte en verwarmde – terras te installeren. Daar viert hij met een glas chablis (€ 9) en zes zilte oesters (€ 24) zijn eerste tafelmoment buitenshuis in bijna acht maanden.

In het nieuws
Niet te missen