Foto: REUTERS

Zeker 26 doden bij scheepsramp in Bangladesh

Bij een aanvaring tussen twee boten op een rivier in Bangladesh zijn volgens de politie maandagochtend minstens 26 mensen omgekomen. Vijf opvarenden konden worden gered en er zijn nog mensen vermist.

De scheepsramp gebeurde op de Padma-rivier, nabij de stad Shibchar. Een boot met minstens 30 passagiers kwam in aanvaring met een schip dat zand vervoerde. ‘We hebben 5 mensen gered en 26 lichamen teruggevonden’, vertelde de lokale politiechef Miraz Hossain.

De boeg van de passagiersboot werd bij de botsing volledig vernield, waardoor hij in de rivier zonk, zei Hussain. Politie, brandweer en reddingsteams van het leger zijn ter plaatse om zoek- en reddingsoperaties uit te voeren. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Maritieme ongevallen komen veel voor in Bangladesh. Deskundigen schrijven de meeste van deze ongevallen toe aan slecht onderhoud van boten en lakse normen op scheepswerven.

Begin april kwamen meer dan 30 mensen om het leven toen een veerboot met ongeveer 50 passagiers uit Narayanganj in aanvaring kwam met een vrachtschip. In juni zonk een veerboot in Dhaka nadat hij was geraakt door een andere veerboot. Minstens 32 mensen lieten daarbij het leven.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen