Foto: EPA-EFE

Woordvoerder La Boum na verhoor vrijgelaten

Een woordvoerder van het collectief L’Abîme, dat op 1 mei opnieuw een feest wil organiseren in het Ter Kamerenbos, is dinsdag ondervraagd door de Brusselse lokale politie. Het parket liet hem daarna weer vrij. Het parket heeft Facebook ondertussen gevraagd de aankondiging van het evenement te verwijderen.

In de loop van de maand maart ontstond op Facebook het festival La Boum in het Ter Kamerenbos, dat zogezegd op 1 april zou plaatsvinden. Hoewel snel duidelijk werd dat het om een fake festival ging, daagden die avond een 2.000-tal mensen op. Die probeerden een feestje te bouwen, maar toen de politie de aanwezigen probeerde uit elkaar te drijven, kwam het tot rellen waarbij 26 agenten en acht feestvierders gewond raakten.

L’Abîme riep vervolgens op tot een nieuw festival, La Boum 2, dat op 1 mei zou plaatsvinden en schreef een open brief naar minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, om toestemming te vragen. Toen de minister verklaarde dat zij noch de Brusselse politie erin slaagde de leden van het collectief te contacteren, nam een woordvoerder van L’Abîme zelf contact op met de Staatsveiligheid en de minister. De man werd daarop opgeroepen voor een verhoor bij de Brusselse politie. Dat verhoor heeft dinsdag plaatsgevonden, zo meldt het parket.

‘In het kader van het onderzoek naar de organisatoren van het evenement ‘La Boum 2’ werd de beheerder van de Facebookpagina ‘L’Abîme’ die het evenement aankondigde deze ochtend geïnterpelleerd met het oog op verhoor’, zegt parketwoordvoerster Katrien Meulemans. ‘De verdachte werd na verhoor vrijgelaten. Indien uit het onderzoek zijn betrokkenheid bij strafbare feiten komt vast te staan zal het parket bepalen welk gevolg aan deze feiten zal worden verleend.’

Bron: BELGA
In het nieuws
Niet te missen