Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In Luik gaan de terrassen open op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité beslist

De gouverneur van de provincie Luik heeft aangekondigd dat hij zich niet zal verzetten als de lokale horeca op 1 mei de terrassen opent, ongeacht wat het Overlegcomité woensdag beslist. Dat meldt RTL Info dinsdagochtend.

In Luik bereiden horeca-uitbaters zich voor op een opening op 1 mei. De terrassen zullen dan ongeacht wat het Overlegcomité beslist opengaan. Dat hebben velen beslist nadat de gouverneur van de provincie Hervé Jamar had aangegeven dat hij zich niet zou verzetten als de terrassen zouden opengaan op 1 mei.

Voor de burgemeester van Luik is het openen van de terrassen de oplossing om een einde te maken aan de vele lockdowndeestjes. ‘De Luikse politie is moe. Ze hebben steeds meer moeite om in te grijpen’, zei hij aan RTL Info. Op de vraag of de politie zou ingrijpen op 1 mei antwoordde hij: ‘Voor de terrassen denk ik van niet.’

Verschillende burgemeesters van de provincie hebben al gezegd het initiatief te zullen volgen. Volgens de Waalse nieuwsdienst gaat het echter vooral over een manier om druk uit te oefenen voor het Overlegcomité van woensdag. Als er dan besloten wordt dat de horeca niet open mag, zal het wel voor problemen kunnen zorgen aangezien het over een federale beslissing gaat.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen