Foto: AFP

Kim Kardashian officieel miljardair

De Amerikaanse realityster Kim Kardashian (40) behoort nu officieel tot de superrijken. Ze staat op de World’s Billionaires List van het Amerikaanse magazine Forbes. De top wordt voor de vierde keer op rij aangevoerd door Amazon-baas Jeff Bezos, die wel vaart bij de coronapandemie. Donald Trump duikelt dan weer bijna 300 plaatsen naar beneden.

Kim Kardashian mag zich volgens het magazine miljardair noemen. Met haar make-upmerk KKW Beauty en haar kledinglijn SKIMS wist ze intussen een vermogen van één miljard dollar (net geen 845 miljoen euro) op te bouwen. Dat ze al bijna vijftien jaar haar eigen realityserie (Keeping up with the Kardashians) en ook nog eens een eigen app heeft, heeft wellicht ook een steentje bijgedragen.

Haar ex Kanye West stond al op de lijst, maar haar halfzus Kylie Jenner verloor vorig jaar haar plek op de lijst. Volgens Forbes had Jenner gesjoemeld met documenten om haar vermogen groter te laten lijken dan het was.

Top

De coronacrisis heeft er volgens Forbes toe geleid dat de grootaandeelhouders nog rijker zijn geworden. Het aantal miljardairs is in 2020 wereldwijd gestegen naar 2.755. Dat zijn er liefst 660 meer dan een jaar eerder. Samen hadden ze een vermogen van 13.100 miljard dollar, een stijging met 5.100 miljard dollar tegenover 2019. 86 procent van alle miljardairs slaagde erin, ondanks corona, hun vermogen op te krikken.

De top wordt voor de vierde keer op rij aangevoerd door Amazon-baas Jeff Bezos, volgens Forbes goed voor een vermogen van 177 miljard dollar. Elon Musk, bekend van onder andere Tesla en SpaceX, wordt een vermogen van 151 miljard dollar toegeschreven.

Trump grote verliezer

Bill Gates (124 miljard dollar via Microsoft), Mark Zuckerberg (97 miljard dollar via Facebook) en Warren Buffett (Berkshire Hathaway) zijn nog enkele andere vertrouwde figuren op de lijst van ­superrijken.

Voormalig president Donald Trump aan de andere kant duikelt op een jaar tijd bijna 300 plaatsen naar beneden. Hij landt op positie 1.299. De laatste jaren verloor hij voor miljoenen dollars aan inkomen van zijn golfclubs, hotels en winkelpanden. De schade blijft niettemin beperkt: Heel wat bedrijven die zich van hem distantieerden na de bestorming van het Capitool, blijken toch zaken met hem te blijven doen.

Verwante artikels

In het nieuws
Niet te missen