Foto: AFP

Na KMSK, bezoekt Brad Pitt ook het Hortamuseum

Nadat hij dinsdag al de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bezocht, ging de Amerikaanse acteur Brad Pitt vandaag een kijkje nemen in het Hortamuseum.

De 57-jarige Pitt landde maandag op Zaventem. Dinsdag werd duidelijk waarom. Hij bracht een bezoek aan de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, samen met Thomas Houseago, een kunstenaar die er binnenkort werk tentoonstelt.

Enkele dagen geleden kondigde de instelling nog aan dat de zalen met schilderijen van Rubens, Bruegel en Rembrandt minstens een half jaar sluiten, maar voor Pitt en Houseago werd toch een uitzondering gemaakt. Het museum deelde een foto van het duo voor een werk van Pieter Bruegel de Oude.

‘Bruegel mocht enkele bijzondere gasten verwelkomen’, klinkt het op het Instagram-account van Fine Arts Belgium. ‘Thomas Houseago is van Los Angeles naar hier gevlogen om zijn nakende tentoonstelling Vision paintings voor te bereiden. En hij had een erg goede vriend met zich mee.’

Houseago, een Britse kunstenaar die in Los Angeles woont, heeft vanaf april zijn eigen tentoonstelling in het KMSK. Hij zou al een aantal jaren bevriend zijn met Pitt, die zijn kompaan vergezelt tijdens de voorbereidingen van de tentoonstelling.

Pitt - die in Hotel Amigo zou verblijven, nabij de Grote Markt - maakt van zijn verblijf in onze hoofdstad gebruik om nog meer cultuur op te snuiven. Dinsdag ging hij richting het Hortamuseum in Sint-Gillis, zo bleek uit een foto die Brussels staatssecretaris voor Erfgoed Pascal Smet (One Brussels-Vooruit) heeft gedeeld. ‘Hij genoot er met volle teugen van’, klinkt het.

Intussen stellen velen zich wel de vraag waarom Pitt zich niet aan de coronamaatregelen moet houden en niet in quarantaine moest gaan bij aankomst.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen