camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Brussel

Vele duizenden laten zich beetnemen door ‘gratis festival’ in Brussel

Een als grap bedoeld evenement kan binnen de stad Brussel en de politie niet op veel bijval rekenen. Het gratis festival La Boum in het Ter Kamerenbos blijkt een 1 aprilgrap.

maandag 15 maart 2021 om 3.25 uur

Het evenement met spectaculaire namen valt niet bij iedereen in goede aarde.  rr

Lost Frequencies, Charlotte De Witte, Martin Garrix, Camel-phat of Dimitri Vegas & Like Mike. De affiche van La Boum, een festival in het Brusselse Ter Kamerenbos, oogt op zijn minst spectaculair. Niets is echter minder waar. Het gaat om een evenement dat door onbekenden werd gelanceerd als 1 aprilgrap.

De internetbezoeker achterhaalt dat al snel bij het bekijken van de Facebookpagina van het evenement. De organisatoren hebben het zelf ook al verkondigd en de ludieke filmpjes en commentaren laten verstaan dat er op 1 april helemaal geen groots festival in het Ter Kamerenbos zal plaatsvinden.

Verlossing

Toch hebben al meer dan dertienduizend mensen hun komst via Facebook bevestigd. Nog eens meer dan veertigduizend zijn geïnteresseerd. Hoewel dat met een korrel zout is te nemen, zijn er mensen die aankondigen dat ze hoe dan ook zullen afzakken naar het Ter Kamerenbos om er ‘het feest van de verlossing’ te vieren.

De stad Brussel en de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene kunnen er niet mee lachen. ‘We hebben via de politie al contact gelegd met de mensen achter dit evenement’, zegt men op het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS).

‘Dit is absoluut niet verantwoord. Zelfs al gaat het om een vals evenement, dan nog zullen we extra agenten klaar hebben staan om mogelijke feestvierders huiswaarts te sturen.’ Bij de stad en de politie zijn ze als de dood voor een scenario zoals dat van een tweetal weken geleden, toen het plotse lenteweer honderden jongeren naar het Ter Kamerenbos lokte.

De organisatoren werden al aangespoord door de politie om het evenement van de sociale media te verwijderen. Uiteindelijk besloten ze het online te laten met een aprilvis als ludieke boodschap.