Foto: Belga

Grote politieoperatie in drugsmilieu: huiszoekingen in het hele land

Het gerecht in ons land heeft een zware slag toegebracht aan de georganiseerde misdaad. Er zijn verschillende huiszoekingen en arrestaties in een drugsonderzoek. Aan de actie zou twee jaar onderzoek voorafgegaan zijn en er is nu al sprake van ‘veel arrestaties’.

De acties vinden verspreid over het hele land plaats, maar concentreren zich voornamelijk in de regio Antwerpen. Meer dan 1.500 politieagenten voeren sinds 5 uur vanmorgen op meer dan 200 plekken huiszoekingen uit, onder leiding van een Mechelse onderzoeksrechter. Op veel plaatsen gingen eerst agenten van de speciale eenheden naar binnen alvorens speurders van de federale gerechtelijke politie aan hun huiszoeking konden beginnen.

Het gerechtelijk onderzoek neemt niet alleen de drugshandelaars zelf in het vizier, maar ook andere personen die hun criminele activiteiten mogelijk maken of vergemakkelijken, zoals tipgevers, witwassers of mensen die omgekocht zijn om hun diensten te verlenen aan de criminelen. Er is ook sprake van internationale vertakkingen.

Het federaal parket communiceert wellicht pas woensdag over de actie maar er wordt nu al gesproken van ‘veel arrestaties’. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat ze de drugswereld in ons land vandaag een zware klap hebben toegediend.

Deze actie is volgens speurders niet alleen een van de grootste in zijn soort op het terrein, er ging ook zo’n twee jaar speurwerk aan vooraf.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden