Foto: BELGA

Bijna één op tien wagens geflitst tijdens grote controleactie in Oost-Vlaanderen

Nu het door de coronacrisis kalmer is op de wegen, lijken veel chauffeurs het gaspedaal dieper in te drukken. Op de ‘Verkeersveilige dag Oost-Vlaanderen’ zijn vrijdag 4.456 overtredingen vastgesteld, verspreid over 130 locaties.

9,1 procent van de gecontroleerde voertuigen reed te snel: het grootste percentage sinds 2016, en dat terwijl er door de huidige coronamaatregelen nooit minder voertuigen op de baan waren.Van 5 automobilisten werd het rijbewijs zelfs onmiddellijk ingetrokken. ‘Minder talrijk aanwezige bestuurders hebben dus de neiging om sneller te gaan rijden’, concludeert de Oost-Vlaamse gouverneur, Carina Van Cauter, in een persbericht.

De gouverneur bedankt iedereen die de actie organiseerde en coördineerde. ‘Dit jaar meer dan ooit, want bovenop het reguliere werk wordt er ook heel wat van hen verwacht met betrekking tot de handhaving van de coronamaatregelen.’ Aan de actie namen naast 27 lokale politiezones ook de wegpolitie, spoorweg- en scheepvaartpolitie deel, net als de federale politie.

De provincie Oost-Vlaanderen organiseert al 25 jaar de Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen, na de verkeersramp van 27 februari 1996. Daarbij vielen in een grote kettingbotsing na plotse mist op de E17 ter hoogte van Nazareth 10 doden en 80 zwaargewonden. De Verkeersveilige Dag is een herinnering aan dat ongeval.

Bron: BELGA

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden