Foto: REUTERS

Elon Musk verliest 15 miljard dollar na Bitcointweet

Elon Musk is niet langer ‘s werelds rijkste persoon. De aandelen van Tesla Inc. zijn maandag met 8,6 procent gedaald en de nettowaarde van Musk zakte met 15,2 miljard dollar. Enkele tweets van Musk staan mee aan de bron van de plotse dalingen. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg.

De onophoudelijke klim van de koers van de bitcoin werd gis­teren afgetopt en daalt ook verder vandaag. De cryptomunt zakte al zo’n 8 procent in waarde, het afgelopen jaar steeg de munt wel met 400 procent.

Elon Musk zou een rol spelen in de plotse daling: afgelopen weekend tweette hij dat bitcoin en ethereum, de op een na populairste cryptomunt, ‘nogal duur lijken’. Ethereum verloor daarop 11 procent van zijn waarde.

 

 

Het toont nogmaals aan hoezeer Musk met zijn tweets koersen kan sturen. Musk stuitert daarbij alle kanten op: twee ­weken geleden maakte zijn ­bedrijf Tesla nog bekend dat het voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins had gekocht, wat de koers van de cryptomunt naar een nieuw record katapulteerde. Vorig jaar deed een tweet van Musk ook de beurskoers van Tesla zelf zakken, toen hij zei dat ook die volgens hem ‘te hoog’ was.

Ook deze keer zakken de aandelen van Tesla met 8,6 procent. Het gaat om de grootste daling sinds september 2020.

 

 

Niet langer nummer 1

Hoewel Musk nog 210 miljard dollar waard was in januari, zakt zijn waarde nu verder naar 183,4 miljard dollar. Hij staat nu op de tweede plaats van de ‘Bloomberg Billionaires Index’ die de 500 rijkste mensen van de wereld oplijst.

De oprichter van Amazon.com Inc. Jeff Bezos komt nu opnieuw op de eerste plaats, ook al zakte zijn fortuin maandag met 3,7 miljard dollar naar 186,3 miljard dollar.

De twee miljardairs wisselen al sinds januari geregeld van plaats op de index omdat de waarde van Tesla blijft fluctueren. Begin 2021 stegen de aandelen van Tesla met maar liefst 25 procent. Musk haalde Bezos kort in nadat zijn raketbedrijf SpaceX eerder deze maand op 74 miljard dollar werd gewaardeerd, een stijging van 60 procent ten opzichte van augustus.

Voor 2021 was Bezos drie jaar lang de nummer 1 in ‘Bloomberg Billionaires Index’.

In het nieuws