Foto: Belga

Waasland-Beveren geeft rode lantaarn door aan Cercle Brugge na zege tegen Eupen

Waasland-Beveren heeft woensdag Eupen met 1-0 geklopt in een inhaalduel in de Jupiler Pro League. Het team van Nicky Hayen geeft zo de rode lantaarn door aan Cercle Brugge.

Al na elf minuten trapte Michael Frey de thuisploeg op voorsprong, goed voor zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen. Iets voor het halfuur kreeg Eupen een penalty na een overtreding op Baby. Nordin Jackers hield zijn netten echter schoon bij de elfmeter van Stef Peeters. Meteen daarna verzuimde ook Prevljak de stand in evenwicht te brengen, Waasland-Beveren kwam nog dicht bij een tweede treffer.

Jackers stond na de pauze pal op pogingen van Prevljak en Peeters. Defourny bracht redding op een kopbal van Vukotic. De Oostkantonners voerden de druk op, maar ze kwamen goed weg toen Cijntje van dichtbij op Defourny besloot. De Waaslanders hielden uiteindelijk stand en boekten zo hun eerste zege sinds 13 december, toen wonnen ze met 2-3 bij KV Mechelen.
Vorige week zaterdag werd het duel tussen Waasland-Beveren en Eupen afgelast omdat een deel van het terrein op de Freethiel niet helemaal ijsvrij en dus onbespeelbaar was.

In de stand klimt Waasland-Beveren met 24 punten over Cercle Brugge (23 punten) naar de voorlaatste plaats. Eupen blijft 14de met 32 punten.
 

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden