Foto: Twitter

Hollywood Sign even omgevormd tot ‘Hollyboob’, zes mensen opgepakt

Het beroemde Hollywood Sign in Los Angeles, Californië onderging maandag even een naamsverandering naar ‘Hollyboob’. De lokale politie heeft zes verdachten opgepakt. Ze verklaarden dat ze borstkanker onder de aandacht wilden brengen.

Het Hollywood Sign, de beroemde witte letters op de heuvels van het gelijknamige gebied in Los Angeles, heeft maandag korte tijd een opvallende aanpassing ondergaan. Enkele mensen hebben het steile terrein beklommen en hebben met dekzeilen zowel de letters W als D in een B veranderd, om zo het woord ‘Hollyboob’ te vormen, zo melden lokale media. Boob is het Engelse woord voor borst.

Volgens politiechef Steve Lurie zijn er zes verdachten opgepakt. Ze zullen zich moeten verantwoorden voor het betreden van privéterrein. De zes, vijf mannen en een vrouw, werden bij hun actie al snel opgemerkt door de politieagenten, zo schrijft de krant Los Angeles Times. Ze hebben verklaard dat ze met hun stunt borstkanker in de aandacht wilden plaatsen.

De vijftien meter hoge Hollywood-letters zijn in hun bijna honderdjarige geschiedenis wel vaker gebruikt voor al dan niet geslaagde woordspelingen. Zo werd paus Johannes Paulus II bij zijn bezoek in 1987 begroet met het woord ‘Holywood’, ‘holy’ betekent heilig. Een tiental jaar eerder hadden voorstanders van een mildere marihuanawet de letters al eens in ‘Hollyweed’ veranderd. In 2017 werd dat nog eens overgedaan, naar aanleiding van de legalisering van het recreatieve gebruik van marihuana in de staat Californië.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden