Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Vader doodt dochter en berooft zichzelf van het leven: ‘Moeder vreesde eerder al dat hij het kind iets zou aandoen’

In Vilvoorde zijn de lichamen van een vader en zijn zesjarige dochter aangetroffen. De man was eerder deze week opgepakt omdat de moeder vreesde dat hij hun kind iets zou aandoen.

De politiezone Vima (Vilvoorde-Machelen) heeft iets na vier uur woensdagochtend de twee lichamen aangetroffen in Vilvoorde na een melding. Eén lichaam kon al haast zeker geïdentificeerd worden als een 35-jarige man uit Willebroek, hij had zijn identiteitskaart op zak. Het andere lichaam betrof het lichaam van een kind, en kon op grond van foto’s vermoedelijk worden geïdentificeerd als zijn 6-jarige dochter.

Het parket Halle-Vilvoorde heeft het labo en de wetsdokter ter plaatse gestuurd, en heeft ook nazicht laten uitvoeren op de adressen van de man, zijn vader, zijn ex-partner (de moeder van het meisje), en het adres van een andere ex-partner waarmee hij nog een 13-jarige dochter heeft, om zeker te zijn dat er geen andere slachtoffers meer waren. Iedereen bleek veilig te zijn. De moeder van het meisje werd door de diensten slachtofferbejegening van de lokale politie opgevangen en begeleid.

Afscheidsbrief

Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, lastens de 35-jarige man en een eventuele onbekende dader. Het onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies is gebeurd. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man alleen gehandeld heeft, maar ook dat wordt nog verder onderzocht.

Bij de man thuis werd een afscheidsbrief aangetroffen. Maandag had de moeder van het meisje al aangifte gedaan bij de politie, omdat ze vreesde dat de man hun kind iets zou aandoen. Het parket van Antwerpen heeft de man toen onmiddellijk laten arresteren en verhoren, maar uit dat verhoor kwamen geen verontrustende elementen naar voren om te vrezen dat hij inderdaad iets concreets van plan zou zijn. Hij werd dan ook vrijgelaten na verhoor.

Het parket van Antwerpen had wel nog sociale onderzoeken bevolen voor het gezin, zodat zij verder opgevolgd konden worden.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden