Foto: AFP

‘Vogue’ publiceert dan toch editie met ‘juiste’ cover van Kamala Harris

Na kritiek op de gekozen cover met de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris, heeft modemagazine ‘Vogue’ besloten om een ‘speciale’ editie uit te brengen met de juiste foto.

Vogue kwam in een storm van kritiek terecht, omdat de coverfoto van Kamala Harris niet door het team van de vicepresident goedgekeurd was en daarenboven helemaal niet gesmaakt werd door het grote publiek. Hoewel hoofdredactrice Anna Wintour eerst nog de bekritiseerde cover verdedigde, heeft het modeblad nu toch beslist om een ‘speciale’ editie uit te brengen met de juiste foto.

‘Naar aanleiding van dit historische moment zullen we een gelimiteerd aantal van de speciale editie #InaugurationDay publiceren, met onze vicepresident Kamala Harris op de cover’, zo kondigde Vogue op Instagram aan dat er een ‘speciale’ editie van hun januarinummer uitkomt, met een andere coverfoto dan de initieel gekozen en fel bekritiseerde coverfoto.

Op de ‘nieuwe’ coverfoto staat de vicepresident plechtig afgebeeld met gekruiste armen in een lichtblauw pak van Michael Kors. Deze foto zou oorspronkelijk ook door het team van Harris geselecteerd zijn als coverfoto, maar bij publicatie bleek het modeblad toch voor een andere foto te hebben gekozen. Ook het grote publiek kon de foto helemaal niet smaken. Die vond de foto te onprofessioneel, te slordig en een vicepresident onwaardig.

Beide foto’s werden genomen door Tyler Mitchell, die in 2018 als eerste Afro-Amerikaan het coverbeeld voor het septembernummer van Vogue mocht maken, mede dankzij de beroemdheid die toen voor zijn lens plaatsnam: ­Beyoncé.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen