Foto: Kees van de Veen

School in Sint-Truiden sluit na mogelijke besmettingen met Britse coronavariant

Kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden sluit gedurende tien dagen de deuren nadat er een aantal leerlingen en leerkrachten positief testten op het coronavirus. Volgens burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zou het gaan om besmettingen met de Britse variant. De leerlingen en het personeel worden morgen, woensdag, getest.

Om de mogelijke uitbraak zo snel mogelijk in te dammen, wordt de kleuter- en basisschool gesloten. Dat werd dinsdag beslist in overleg met onder andere de stad Sint-Truiden, eerstelijnszone Haspengouw, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de provincie Limburg. Alle leerlingen (280) en personeelsleden (25) moeten onmiddellijk gedurende tien dagen in quarantaine. ‘We waren er snel bij en het is belangrijk dat we nu de juiste stappen nemen’, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

De burgemeester wil om privacyredenen niet meedelen om hoeveel besmettingen het gaat. ‘Ik kan enkel bevestigen dat uit het medisch onderzoek blijkt dat er wel degelijk besmettingen met de Britse variant zijn’, zegt Heeren.

Leerlingen ouder dan 6 jaar en personeelsleden van de kleuter- en basisschool zullen woensdag getest worden. Om die testing in goede banen te leiden, richt de stad Sint-Truiden in de Trudosporthal een ‘mini-testcentrum’ in waar zo snel mogelijk de 280 leerlingen en 25 personeelsleden getest kunnen worden. ‘We volgen de zaak van nabij op en nemen geen enkel risico.’

Groepsopvang

Omdat leerlingen van de betrokken school gebruikmaakten van de buitenschoolse opvang Tutti Frutti zal ook deze gesloten worden. Ook 48 kinderen die in contact kwamen met leerlingen uit de kleuter- en basisschool Schuttershof gaan in quarantaine.

Verder is dinsdagnamiddag bekend geraakt dat een Truiens gezin besmet geraakt is met de Britse variant van het coronavirus. Twee kinderen uit dit gezin gaan naar de groepsopvang De Egeltjes. Die groepsopvang wordt eveneens tien dagen gesloten. De kinderen en het personeel worden gevraagd zich te laten testen en gedurende tien dagen in quarantaine te gaan.

Alle ouders worden op dit moment op de hoogte gebracht. De ouders van alle leerlingen uit de kleuter- en basisschool Schuttershof krijgen ten laatste dinsdagavond een tijdslot waarin hun kind woensdag getest kan worden. Eén ouder mag het kind tijdens het hele traject bijstaan.

Bron: belga
In het nieuws
Niet te missen